Важно съобщение!

Регистрирани са фалшиви съобщения по e-mail, в които се твърди, че са изпратени от PayPal, Apple и други доставчици на online услуги. С тези съобщения се изисква получателят им да предостави лични и финансови данни, включително потребителско име, парола и други данни, свързани с банкови карти.

Тези съобщения представляват PHISHING атака! В никакъв случай не изпращайте отговор с Ваша лична и финансова информация, не отваряйте линкове и не инсталирайте софтуер, съдържащ се в тези електронни съобщения.

Ако имате съмнения, че използваният от Вас акаунт е компрометиран, потърсете връзка с поддръжката на дадения доставчик на услуги, като посетите официалният му уеб сайт.

В подправените съобщения от Apple се твърди, че клиентският профил е временно блокиран и за да се активира повторно следва да отворят приложен линк и да предоставят данните, свързани с банкови карти.

ВАЖНО за сигурността на Вашите финансови средства

Сменяйте редовно Вашата парола (минимум един път на два месеца).

Винаги проверявайте дали уеб страницата, която отваряте за достъп до Райфайзен ОНЛАЙН е автентична.

Райфайзенбанк не изпраща по е-мейл съобщения, които Ви приканват да предоставите данни за Вашата парола, потребителско име, номер на сметка и др.

Райфайзенбанк не изпраща по е-мейл съобщения, съдържащи връзки към уеб страници на банката.

Подобни съобщения могат да бъдат опити за електронна измама – в такива случаи не отговаряйте на съобщението, а се свържете с нас на телефон
0700 10 000 (Vivacom), 17 21 ( М-Тел и Теленор), (+ 359 2) 86 10 666 (от 8.00 до 20.00 часа в работни дни).

В случай на фишинг (phishing) атака, насочени към Вас или при съмнения за такава атака, молим да ни уведомите своевременно на е-мейл адрес
phishing.report@rbb.bg.

Важно съобщение!

С цел да запазим високото ниво на сигурност при работа с Райфайзен ОНЛАЙН, Ви уведомяваме, че преустановяваме използването на SSL 3.0 или по-стара версия на този протокол, считано от 23.10.2014г.

За да продължите да работите безпроблемно с Райфайзен ОНЛАЙН е необходимо да разрешите използването на TLS протокол в своя браузър.

Възможни проблеми при работа с Райфайзен ОНЛАЙН биха възникнали за потребители използващи неподдържана версия на браузерите, например Internet Explorer 7 или по-стара версия. Препоръчваме актуализиране поне до Internet Explorer 8, която версия на браузера се поддържа дори от операционна система Windows XP. В настройките на браузера за Internet Explorer - Internet Оptions, таб Advanced, е необходимо да проверите дали е разрешено използването на TLS протокол.

Благодарим Ви за разбирането и се извиняваме за причиненото неудобство!

Важно съобщение!

Обръщаме Ви внимание на информация от официалния сайт на Microsoft, че считано от 08.04.2014г. се прекратява поддръжката за Windows XP. След тази дата Вие вече няма да получавате автоматични актуализации за сигурност за защита срещу вируси или друг злонамерен софтуер. Компютърът Ви с Windows XP ще продължи да работи, но може да стане по-уязвим към заплахи за защитата и вируси.

Пълният текст на информацията от Microsoft.

Какво можете да направите?

След 08.04.2014г. ако искате да използвате интернет достатъчно сигурно на Вашият компютър ще трябва да инсталирате нова, по-модерна операционна система.

Инструкцията за сигурност при ползване на Райфайзен ОНЛАЙН можете да намерите тук.

Как да разберете дали Вашият компютър използва Windows XP?

Кликнете с десен бутон върху иконата My Computer, която се намира в Start менюто на Вашия компютър или върху работния плот (Desktop). От контекстното меню изберете опцията Properties и проверете Operation System дали е Windows XP. Същата операция можете да направите и с онлайн тест тук.

Важно съобщение!

Регистрирани са фалшиви съобщения по e-mail, в които се твърди, че са изпратени от PayPal, VISA, MasterCard. С тези съобщения се изисква картодържателят да предостави данни за номер на карта, валидност, име, адрес и т.н. Тези съобщения представляват PHISHING атака! В никакъв случай не изпращайте отговор с Ваша лична и финансова информация, не отваряйте линкове и не инсталирайте софтуер, съдържащ се в тези електронни съобщения.